vilt_blauw

Sinds begin 2017 werkt Hana Miletić bij Globe Aroma met een groep vrouwen. Ze ontmoetten elkaar op regelmatige basis voor een reeks van tekst- en textielworkshops die ze samen hebben vormgegeven. Tijdens de workshops deelden ze hun ervaringen die verschillende generaties overspannen, verruimden ze elkaars denkkaders en vulden elkaars getuigenissen aan.

Enerzijds werd tekst tijdens deze workshops een materie die door vele handen werd samengesteld, en met tederheid en zorg aan elkaar gelapt en uit elkaar gerafeld. Anderzijds gaf het werken met textiel de groep de nodige tijd om met aandacht en gevoel na te denken over diens metaforische betekenis in de samenleving.

txt, Is Not Written Plain (draft I) is een installatie geworden van vilten doeken en poëtische teksten die de groep telkens aan één en dezelfde tafel, als groep, geproduceerd heeft. De correlerende doeken en gedichten geven stemmen aan hun betrokkenheid voor maatschappelijke weefsels in de vorm van verantwoordelijkheid en genegenheid.

Over Hana Miletić

De in het huidige Kroatië geboren Hana Miletić woont en werkt in Brussel. Ze onderzoekt de overblijfsels en omwentelingen van politieke veranderingen waarbij haar blik focust op de vorming van subjectiviteit, op het niveau van het individu én de gemeenschap. Haar pluriforme praktijk omvat onder meer sculpturen, textiel, performances, drukwerk, workshops en schrijven.

Met de deelname van Amal Abdirahman, Mimouna Amri, Nadia Baykova, Salome Grdzelischvili, Chantal Gyselinx, Bouchra Lamsyeh, Soumaya Mahroug, Muna Muriidi, Shurouq Mussran, Françoise Nibagwire, Shilemeza Prins, Marie-Ange Sibi, Larisa Utesheva en Ifrah Yusuf.

Met de ondersteuning van Stien Buschgens en Liselore Vandeput en de hulp van Kym Ward.