Website _ Agenda _ Community
In het voorjaar van 2024 organiseren Pulse, EventChange en RAB/BKO, in het kader van SamenDurable, 3 bicommunautaire en interregionale activiteiten voor culturele actoren, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Slotevent van “Regards croisés” – een reeks (taal)grensoverschrijdende ontmoetingen rond duurzaamheid in de culturele sector – in Luik, Gent en Brussel.

Met een eerste focus op infrastructuur in Luik en op de rol van netwerken in Gent, richten we ons in Brussel op de in het kader van de transitie toenemende belangstelling voor de specifieke artistieke vaardigheden: innovatiekracht, verbeelding, durven nemen van risico’s, navigeren van chaos, wendbaarheid en denken vanuit verrassende perspectieven, maar ook sociale gevoeligheid, verbinding en empathie etc.

Wat betekenen deze vaardigheden in tijden van crises en complexiteit? In een wereld in transitie waarvan niemand kan voorspellen hoe ze zich zal ontwikkelen? Waar staan we als sector met onze eigen transitie, op welke manier pakken wij deze aan en kunnen wij ook bijdragen in de zoektocht naar oplossingen op bredere schaal?

Een dag met lezingen, workshops en discussietafels waarin we van gedachten wisselen over de rol van kunst en cultuur in de poly-crises en de cruciale paradigmawisseling waaraan de sector onderhevig is nu haar uniciteit niet langer een luxe is, maar opnieuw wordt erkend als maatschappelijke noodzaak.

Programma

10h00 – 12h30
Diverse (performatieve) lezingen van o.a. Lea Tarral, Christophe Meierhans, Jeff De Maeyer en Elena Polivtseva – EventChange en Pulse blikken terug op bezoeken in Luik en Gent

14h00 – 16h00
Focusgroepen in NL en FR rond transversaal werken; klimaatbeleid op maat van de sector; transitie en sociale cohesie; artistiek onderzoek als activisme

16h00 – 16h30
Slotwoord en blik op de toekomst

Schrijf je in via deze link

I.s.m. Pulse, EventChange, met de steun van Cultuur Culture (Vlaamse Gemeenschap en Fédération Wallonie-Bruxelles)