signal-2023-03-10-000318_004 2 2 OK

Elke donderdagavond is Globe Aroma gastheer van “Poetik Riots Workshop”.
#workshop creatief schrijven #poëzie

Deze workshop poëzie schrijven is een uitnodiging om samen te komen om ons het schrijven naar wens toe te passen en onze verbeelding te bevrijden.

Los van het lawaai zien we dit moment als een adempauze. In een vriendelijke omgeving zorgt deze ruimte ervoor dat woorden die te lang zijn blijven zitten in het diepste van de buik, geboren kunnen worden. Woede, vreugde, verdriet en tederheid omzetten in gedichten wordt een bevrijding.

Er wordt geen voorkennis of schrijfervaring verwacht, alleen nieuwsgierigheid en ruimdenkendheid zijn welkom. Verlegen of extravert, je bent welkom!

Deze workshop is bedoeld voor vrouwen-x. Het vindt plaats in het Engels en Frans (hoewel iedereen in zijn eigen taal schrijft: Arabisch, Farsi, Lingala, Vlaams, Italiaans, Oekraïens, Spaans, Swahili, Portugees etc.) binnen een antiracistisch, feministisch, dekoloniaal, ecologisch en intersectioneel kader.

“Voor vrouwen is poëzie dus geen luxe. Het is een vitale noodzaak van ons bestaan. Zij vormt de kwaliteit van het licht waarin wij onze hoop en dromen van overleving en verandering voorspellen, eerst omgezet in taal, dan in ideeën en dan in meer tastbare acties. dromen van overleving en verandering, eerst omgezet in taal, dan in ideeën, dan in meer tastbare acties. Poëzie is het middel waarmee we helpen een naam te geven aan het onnoembare, zodat het nagedacht kan worden. De verste uithoeken van onze hoop en vrees worden in elkaar geflanst door onze gedichten, gesneden uit de rots van onze dagelijkse ervaringen.” Audre Lorde

Aan het einde van de schrijfworkshops willen we een collectieve publicatie in de vorm van een gedichtenbundel uitbrengen.

Praktische informatie

  • Wanneer vindt de workshop plaats? Deze workshop vindt momenteel plaats op donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur.
  • Waar? Globe Aroma: Moutstraat 26, 1000 Brussel.
  • Hoeveel kost het? Het is gratis!
  • Meer info hier

Over

  • Workshop facilitation: Luce Goutelle
  • Coordination & communication assistance: Nadine Farah Naffah
  • Illustration : Atiaf Alwazir
  • Production : Looops (within the framework of the project Métamorphoses supported by the FWB)
  • Support & Partners : Globaroma, The Kitchen, Lagrange Points and Fédération Wallonie-Bruxelles