Schermafbeelding 2024-01-15 om 13.50.27

Hestu A Nugroho en Sri Maryanto, twee kunstenaars die deel uitmaken van het Indonesische collectief Taring Padi, komen naar Brussel om samen met The Kitchen en Globe Aroma te werken aan een artistiek reflectieproject rond solidariteit met Palestina.

Samen, werken we tot 31 januari aan de volgende People’s Justice banner en de Palestijnse gemeenschap in en rond Brussel uitnodigen om deel te nemen aan het creatieproces.

De beoogde People’s Justice banner wil de strijd van de Palestijnse diaspora belichamen, van de rivier tot de zee. Het collectieve creatieproces van de banner omvat wederzijds leren en reflectie, met de nadruk op samenwerking tussen verschillende gemeenschappen. Om dit mogelijk te maken proberen we een programma te organiseren van ontmoetingen, gesprekken en uitwisselingen met werkers, activisten en wetenschappers:

    1. Kennis delen
      We zullen ons verdiepen in de historische en hedendaagse antikoloniale strijd van Palestina, met de nadruk op iconografie, symboliek, cultuur en kunst. We zullen percepties delen over de recente situatie om een volledig begrip te krijgen en ideeën te genereren voor de banner.
    2. Schetsen en gezamenlijke besluitvorming
      Voorafgaand aan de productie van de banner zullen de deelnemers discussiëren, brainstormen en collages maken om schetsen op canvas te ontwikkelen. Dit proces stimuleert een open dialoog en samenwerking tussen de deelnemers. Alle betrokkenen komen samen om de elementen die de schets en structuur van de banner bepalen te bespreken en te bepalen.