5

‘Ik wil gaan spreken’ , zo begint Ovidius zijn metamorfosen, van wezens en lichamen die werden bekleed met nieuwe vormen en vele veranderingen meemaakten…’

In het kader van haar onderzoek ‘Metamorfose’ werkt actrice en theatermaker Nele Vereecken samen met artiesten van Globe Aroma. Theatermaker en actrice Mieke Verdin is in deze zoektocht een compagnon de route.

In tijden van regressie waar T.I.N.A. (There Is No Alternative) koningin is, dringt een metamorfose zich op. Een metamorfose als noodzakelijk verandering omdat het oude systeem niet meer leefbaar is. Zo’n verandering lijkt in dit einde der tijden nog nooit zo precair geweest. Als er een nieuw alternatief in de running is, blijkt vaak dat het weer een idee of stroming is uit de goede oude doos.

Tijdens de workshop gaan we op zoek naar de non-verbale taal die wel iedereen begrijpt en een nieuw systeem voor de samenleving.

Nele Vereecken creëert een absurd, non-verbaal universum. Binnen dit universum wordt er gepoogd om in te gaan tegen de zin ‘De geschiedenis herhaalt zich.

Op 20 april wordt het atelier afgesloten met een happening ‘Le philosophe n’est pas là.’

Met medewerking van: Ali Alkrizi, Said Amrawu, Rabia Benkhabba, Sekou Coumbassa, Lionel Couvrandt, Brahim Elkhatta, Saidou Ly, Maren Merckx, Tomas Pevenage, Jérémie Richik, Sara Sampelayo, Soleymane Sow, Marie-Ange Sibi, David Trembla, Lotte Troch, Eveline Van de Maele, Mieke Verdin, Nele Vereecken, Mbarek Woullaga, Ifrah Yusuf, Moctar Ba, Jihed Cheikha, Yahya Cheikha, Taher Sadam en Michiel Soete.

Over Nele Vereecken

Nele Vereecken is actrice en theatermaker afgestudeerd aan het RITSC. Ze speelde onder andere in voorstellingen van Stefanie Claes, Bo Tarenskeen en Enkidu Khaled.

De laatste jaren maakt, schrijft en regisseert ze vooral. Ze schreef en regisseerde ‘Lydia’. Een monoloog gespeeld door Mieke Verdin, in de KVS . Voor de voorstelling ODiUM, van Sara Sampelayo, schreef ze de tekst ‘Dead pigeon’.

Ze coacht andere theatermakers zoals Aicha Cissé en Jovial Mbenga.