Lost Stories-1-21(1)

Kunstenaars van Globe Aroma nemen deel aan de masterclass georganiseerd door VUB Crosstalks met Djouhra Abouda na de vertoning van Ali in Wonderland de dag voordien.

Deze masterclass op donderdag 9 maart is een uitnodiging aan beeldende en multidisciplinaire kunstenaars om hun verhalen en artistieke praktijken te delen. Tijdens deze masterclass (en lunch) zal Djouhra Abouda inzichten delen uit haar eigen artistieke praktijk, in de hoop een uitwisseling van verhalen over artistieke praktijk tussen de deelnemers mogelijk te maken.

! Intergenerationele uitwisseling tussen FLINTA filmmakers !

Over

Djouhra Abouda (ook bekend als Djura) is een filmregisseur, zangeres en componiste die in 1949 in Algerije is geboren en sinds haar vijfde in Frankrijk woont. In de jaren zeventig maakte ze drie films in samenwerking met Alain Bonnamy: Algérie Couleurs (1972), Cinécités (1974) en Ali au Pays des Merveilles (1976). Haar artistieke praktijk beperkt zich niet tot het maken van films. Ze is ook een gepubliceerd auteur en een bekend muzikant, wiens repertoire varieert van moderne muziek (folk, pop rock) tot traditionele Kabyle melodieën en ritmes.

Beelden door Joud Toamah.