bewogen-omslag-site

Over vrouwelijke vluchtelingen zien we maar bitter weinig in de media. Als er al iets verschijnt, komen voornamelijk stereotypes aan bod. De vrouwen worden afgeschilderd als kwetsbaar, zorgend en afhankelijk. Maar de werkelijkheid is kleurrijker, ingewikkelder en ook veel boeiender. Die veelzijdigheid en nuance wordt in beeld gebracht in de fototentoonstelling ‘ZOALS JIJ EN IK, gevluchte vrouwen in beeld’. Vier duo’s die telkens bestaan uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen, hetgeen vertaald werd in een reeks niet alledaagse beelden. De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op datgene wat ze zelf willen vertellen. Waar ze van houden, hoe de maatschappij op hen reageert, hun (hoge) opleiding De tentoonstelling was in het najaar voor het eerst te zien in kunstenhuis Globe Aroma, en is nu 2 weken lang te gast in GC Kontakt.

Iedereen is van harte welkom op de vernissage op woensdag 15 februari om 18u. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van GC Kontakt.

Maandag tot vrijdag van 9u tot 17u.
Donderdag van 9u tot 19u.
Gesloten in het weekend.

Deze expo kadert binnen het festival Bewogen van GC De Maalbeek, GC Kontakt, GC Op-Weule, Bibliotheek De Lettertuin SPW, Bibliotheek Etterbeek, Sint-Lambrechtsbibliotheek, Buurtwerk Chambéry en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe.