SOG banner facebook DINER 2

Globe Aroma bestaat 20 jaar! Al die jaren creëerde de Brusselse kunstorganisatie projecten met kunstenaars en kunstliefhebbers die een achtergrond als nieuwkomer hebben. 

We zijn ondertussen de tel kwijtgeraakt van het aantal kunstenaars en kunstliefhebbers die Globe Aroma als eerste uitvalsbasis, als zachte landingsplek en als affectieve aankomstinfrastructuur gebruik(t)en. 20 jaar lang verzamelden we sporen van kunstcreatie in een diasporisch perspectief, herinneringen en verhalen. Veel verhalen: mondeling, geschreven, geschilderd, gefotografeerd, gefilmd. 

Op woensdag 29 juni nodigen we jou uit om samen met de artistieke community van Globe Aroma deze verjaardag te vieren. We vieren de geuren, we vieren de kleuren. 

Om 19u organiseren we een groot verjaardagsdiner* (volzet), zorgvuldig door Sadav Malyar gecureerd en bereid. Verwacht je aan een wandeling door allerlei smaken en geuren, in een feeërieke scenografie die de hele Moutstraat in beslag zal nemen. 

Om 20u30 presenteren Shilemeza Prins en Sergio Belo Fanck de talkshow Radio Globe Aroma. Tijdens deze talkshow (live uitgezonden op Radio Panik) passeren de oprichters van Globe Aroma, kunstenaars van vroeger en nu, oude bekenden en nieuwe gezichten de revue. Muziek, woord en (de beschrijving van) beeld.

* Het verjaardagsdiner is nu volzet maar geniet van onze Globe Aroma’s resto van 30/6 tot 9/7 (18u – 20u) aan democratiche prijzen. / The birthday dinner is now full but enjoy our Globe Aroma’s resto from 30/6 to 9/7 (6pm till 8pm) at democratic prices.

Lieve groet van Globe Aroma in 2022
Amina, An, Basel, Brecht, David, Elli, Gueladio