326498438_1434321887375376_2579279435224169932_n

EEN COLLECTIEVE MAPPING VAN ATELIER RUIMTES

Via de artistieke werkplek ondersteunt Globe Aroma kunstenaars door hen een ruimte te bieden om te werken en na te denken. Werken in onze gedeelde studio betekent begrip, compromis, communicatie en collectieve besluitvorming.

Als onderdeel van ons Huis van Collectieve Verbeelding willen we (het team, de gemeenschap en de architecten) deelnemen aan een breed reflectieproces getiteld “SSSSHARING” over onze gedeelde ruimtes om onze verbeelding te vergroten en nieuwe verhalen te creëren.

In onze eerste poging met ons traject “What’s a door” (2023) via ART FOR ALL-project hebben we een methodologie ontwikkeld op basis van observaties en ontmoetingen om de toekomst te stimuleren.

In februari 2024 starten we met een reeks bezoeken aan verschillende artistieke studio’s. Ons doel is om te ontdekken hoe andere meer of minder gedeelde ruimtes werken, en om – met behulp van concrete voorbeelden – onderwerpen als privacy en gemeenschapopslag en archivering, de impact van geluid op werkprocessen, communicatie, regels,  netwerken, … te bespreken.

Onze derde halte is Studio With A View.

Studio With A View is een nieuwe Brusselse creatieve hub die 5 ontwerpers, 2 fotografen en 1 architect samenbrengt in een grote ruimte gewijd aan creativiteit, gevestigd in wat vroeger de ‘Bottelarij Belle-Vue’ was vlakbij het stadscentrum. Studio With A View wil de uitwisseling van kennis aanmoedigen en interdisciplinaire dialogen stimuleren. Het is een plek voor onderzoek, experiment, discussie en productie. Studio With A View wil uitgroeien tot een lokaal en internationaal platform door het organiseren van tentoonstellingen, workshops, lezingen en door het ontvangen van gastbewoners. Studio With A View bestaat uit Julien Carretero, Raphaël Charles, Émilio Azevedo, Maarten de Ceulaer, Charlotte Dumoncel d’Argence, Dimitri Fache, Damien Gernay en Nicolas Neefs.