Page_9864

EEN COLLECTIEVE MAPPING VAN ATELIER RUIMTES

Via de artistieke werkplek ondersteunt Globe Aroma kunstenaars door hen een ruimte te bieden om te werken en na te denken. Werken in onze gedeelde studio betekent begrip, compromis, communicatie en collectieve besluitvorming.

Als onderdeel van ons Huis van Collectieve Verbeelding willen we (het team, de gemeenschap en de architecten) deelnemen aan een breed reflectieproces getiteld “SSSSHARING” over onze gedeelde ruimtes om onze verbeelding te vergroten en nieuwe verhalen te creëren.

In onze eerste poging met ons traject “What’s a door” (2023) via ART FOR ALL-project hebben we een methodologie ontwikkeld op basis van observaties en ontmoetingen om de toekomst te stimuleren.

In februari 2024 starten we met een reeks bezoeken aan verschillende artistieke studio’s. Ons doel is om te ontdekken hoe andere meer of minder gedeelde ruimtes werken, en om – met behulp van concrete voorbeelden – onderwerpen als privacy en gemeenschapopslag en archivering, de impact van geluid op werkprocessen, communicatieregels,  netwerken, … te bespreken.

Onze laatste halte is ERG.

ERG is de plek voor artistieke, plastische en grafische praktijken die zich begeven in theoretisch en formeel risicogebied. Het is een plek en pedagogieën die gezamenlijk gedefinieerd en hergedefinieerd moeten worden. Het is een plek waar men kan leren van wat niet werkt. Daarom is het een onderzoeksplek.