image_episode2_writingworshop-07.06.2023_page-0001

Schrijfworkshop met Haleh Chinikar

#creatief schrijven #poëzie #meertalig #futurologie

Deze poëtische schrijfworkshop onder leiding van kunstenares en dichteres Haleh Chinikar nodigt je uit om de habitat te heroverwegen, om opnieuw uit te vinden wat we “thuis” noemen. Het is een ruimte om te delen en te experimenteren waar we onze krachten bundelen om de wereld te schrijven die we willen zien gebeuren, waar we onszelf toestaan om samen te dromen. Deze aflevering maakt deel uit van een reeks workshops in het kader van het project “Ecrire pour faire advenir. “.

Onze dromen zijn gekoloniseerd door apocalyptische visies en grotendeels in stand gehouden door het geroezemoes van de media. Technocratische taal, economische bevelen en het oorlogsspook zijn ons leven en onze gesprekken binnengedrongen. Niet langer lijden maar schrijven, zich een nieuw maatschappelijk paradigma voorstellen, de deuren naar nieuwe horizonten openen zijn meer dan ooit essentiële activiteiten.

Zoals de schrijver Felwine Sarr het zo treffend zegt: “De toekomst ontstaat omdat we er in het heden over nadenken. We projecteren het in een denkbeeldige wereld, in onze gedachten en we handelen om het waar te maken. Je moet een visie hebben. Je moet een visie hebben over waar je heen wilt. Je moet een visie hebben over wat voor soort maatschappij je wilt opzetten om het te laten gebeuren.

____________________________________________

Plaats: Globe Aroma, Rue de la Braie 26, 1000 Brussel

Datum: woensdag 7 juni 2023 van 18:30 tot 21:30 uur

Voorwaarden voor deelnemers: Gratis, vrije toegang. Er wordt geen voorkennis of schrijfpraktijk verwacht, alleen nieuwsgierigheid en openheid van geest zijn welkom. De uitwisseling vindt plaats binnen een antiracistisch, feministisch, decoloniaal, ecologisch en intersectioneel kader. Deze schrijfworkshop maakt deel uit van een serie van meerdere afleveringen die meestal op woensdagavond plaatsvindt, voel je vrij om één aflevering, meerdere of de hele serie te volgen!

Talen: De workshop wordt gegeven in het Frans en Engels, maar elke deelnemer wordt uitgenodigd te schrijven in de taal van zijn keuze (Frans, Engels, Arabisch, Perzisch, Italiaans, Lingala, Spaans, Swahili, Vlaams, Farsi, etc…).

Publicatieproject:

Deze reeks workshops poëzie schrijven zal resulteren in de publicatie van een meertalige dichtbundel (eind 2023).

Productie, ondersteuning & partners: Een productie van de vzw Looops met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, Globe Aroma en The Kitchen. Wij danken ook Lagrange Points voor zijn steun in de beginfase van dit project.

Contact: luce@looops.org