Facebook_evenement_image_episode 7_page-0001

Schrijfworkshop met Haleh Chinikar

#creatief schrijven #poëzie #meertalig #futurologie

Deze poëtische schrijfworkshop wordt geleid door kunstenaar Haleh Chinikar. Deze uitnodiging is een kans voor hen die anders verlegen zijn of minder snel het woord krijgen. Voor mensen om samen te komen en te leren hoe ze hun stem kunnen laten horen. Deze workshop is bedoeld als een ruimte om te delen en te experimenteren, waar we onze krachten bundelen om de wereld te schrijven die we willen zien, waar we onszelf toestaan om samen te dromen. Deze aflevering maakt deel uit van een serie workshops in het kader van “Ecrire pour faire advenir. “.

Onze dromen zijn gekoloniseerd door apocalyptische visies en worden grotendeels in stand gehouden door het geroezemoes van de media. Technocratische taal, economische geboden en het oorlogsspook zijn ons leven en onze gesprekken binnengedrongen. Meer dan ooit is het essentieel om te schrijven in plaats van te verdragen, om ons een nieuw paradigma voor de samenleving voor te stellen, om de deuren naar nieuwe horizonten te openen.

Zoals de schrijver Felwine Sarr het zo mooi zegt: “De toekomst ontstaat omdat we er in het heden over nadenken. We projecteren het in onze verbeelding, in ons denken, en we handelen om het te laten gebeuren. Je moet een visie hebben. Je moet een visie hebben over waar je naartoe wilt. Je moet een visie hebben op het soort samenleving dat je wilt creëren om het te laten gebeuren.

____________________________________________

Plaats: Globe Aroma, Rue de la Braie 26, 1000 Brussel

Datum: woensdag 12 juli 2023 van 18.30 tot 21.30 uur.

Voorwaarden voor deelnemers: Gratis toegang. Er wordt geen voorkennis of schrijfvaardigheid verwacht, alleen nieuwsgierigheid en openheid zijn welkom. De discussies vinden plaats binnen een antiracistisch, feministisch, decoloniaal, ecologisch en intersectioneel kader. Deze schrijfworkshop maakt deel uit van een serie van meerdere afleveringen die over het algemeen op woensdagavond plaatsvindt, dus voel je vrij om slechts één aflevering, meerdere of de hele serie te volgen!

Talen: De workshop wordt gegeven in het Frans en Engels, maar elke deelnemer wordt uitgenodigd om te schrijven in een taal naar keuze (Frans, Engels, Arabisch, Perzisch, Italiaans, Lingala, Spaans, Swahili, Vlaams, Farsi, etc…).

Publicatieproject:

Deze reeks workshops poëzie schrijven zal resulteren in de publicatie van een meertalige dichtbundel (eind 2023).

Productie, ondersteuning & partners: Geproduceerd door Looops vzw met de steun van de Fédération Wallonie-Bruxelles, Globe Aroma en The Kitchen. We willen ook graag Lagrange Points bedanken voor zijn steun in de beginfase van dit project.

Contact: luce@looops.org