pelagie

Art For All is terug van weggeweest! Na een lange covid-pauze kunnen we EINDELIJK weer culturele uitstappen organiseren.

Onze eerste activiteit in het programma is een conversatie met Pélagie Gbaguidi (uit Benin, geboren in Dakar in 1965), woont en werkt in Brussel. Gbaguidi noemt zichzelf een eigentijdse “Griot”. Een ‘griot’ stelt het individu in vraag terwijl hij of zij door het leven beweegt door de woorden van de ouden in zich op te nemen en ze te modelleren als een bolletje vet dat hij in de maag van elke voorbijganger legt met de ingrediënten van de dag. In praktische zin doorbreekt het het alledaagse ritme door subtiele incidenten in te voegen die het deel van de eeuwigheid integreren. Haar werk is een bloemlezing van tekenen en sporen op het trauma.
https://www.pelagiegbaguidi.com/
Op 20 mei 17u komt Pélagie ons in Globe Aroma vertellen over haar artistieke oeuvre en traject. Hierop volgend bezoeken we op 22 mei om 12u de Marché sans Objets (afspraak om 11u30 in Globe Aroma), een activiteit die in het programma van Kunstenfestivaldesarts valt.
Meer over Marché sans Objets:
Pélagie Gbaguidi opent een participatieve ruimte waarin men voorwerpen, verhalen, tekeningen, geheimen en brieven kan ruilen. De uitwisseling van objecten en ervaringen nodigen uit om tot interactie te komen met een ander.
Reminder: Bezoekers worden uitgenodigd om naar Zone de Troc te komen met een persoonlijk voorwerp en een verhaal, in een geest van schenken, uitwisseling en vrijgevigheid. Kenmerken van het object: eerder een niet-utilitair object van kleine tot middelgrote omvang en / of een emotioneel geladen, niet-commercieel object.