ademruimte-event

Ademruimte is een tentoonstelling waarbij de tussenruimte centraal staat. Hoewel het een tentoonstelling is waarbij 17 kunstenaars hun eigen visie en hun eigen werk presenteren, is het de ruimte die hen verbindt. Deze zou gezien kunnen worden als een leegte, de plaats waar geen werk hangt, de tussen ruimte. Maar het is veel meer dan dat. Het is een connectie die de kunstenaars samenbrengt en een dialoog vormt tussen hun werk.

Ademruimte is ook een moment van rust, een moment waarop er niet meer gewerkt wordt, wanneer alles klaar is of wanneer er een pauze genomen wordt in het proces. Dit is wat de tentoonstellingsruimte betekent binnen het leven van de kunstenaar. Het werken stopt hier heel even, het resultaat kan worden waargenomen en bewonderd. Het is het moment waarop men even kan ademhalen.

Tenslotte is er ook de ademruimte die Globe Aroma biedt in het woelige leven van veel kunstenaars. Het is een plaats om met kunst bezig te zijn en even niet te denken aan alles wat zich buiten afspeelt.

Ademruimte/Zone d'Air