globearoma

Se lal bum is een compilatie met de beste nummers van 15 opkomende Brusselse bands. De verschillende tracks hebben elk hun eigen verfrissende geluid en brengen je in de meest uiteenlopende stemmingen. Van swingende West-Afrikaanse blues tot intens mooie Midden-Oosterse ballades. Van hedendaagse Ragga of electronica tot traditionele Peulmuziek. Alle genres zijn erbij en beïnvloeden elkaar.

Al de artiesten op het album zijn nieuwkomers in Brussel. Ze kwamen elk met hun eigen verhaal in Brussel terecht maar delen hun passie voor muziek en hopen hun carrière te kunnen verderzetten in hun nieuwe vaderland. In de repetitiezaal van Globe Aroma ontstond het idee om samen een plaat uit te brengen. Zo kan iedereen horen dat ze een onmiskenbare verrijking voor de Belgische muziekscène zijn.

De voorstelling van de dubbele vinylplaat Se lal bum wordt een uniek concert waar je alle bands naast en met elkaar aan het werk kan zien. Het wordt een concert dat als geen ander het internationale geluid van Brussel zal weerspiegelen.

Met o.a. Arumbo, Baminla Zion-Jah, Brima Dondon & the Melting Band, Globe Aroma Collective, Gueladio Ba & les Griots, Hackil Free, Keita Takei, Les Nouvaux Nés, Mia Missa, Nawaris, Ras Jo Taylor, Ras Peckenio, Rasasawt, Samba Django & Tedoungal, Stalin Black, Wahati Soul. Artwork: Dear Reader,

Tous des frères

Nous sommes tous des frères: de boodschap kan niet duidelijker zijn. 14 muzikanten uit 10 verschillende landen zingen ze uit volle overtuiging op de eerste single van het album Se lal bum van Globe Aroma.

De inspiratie kwam er tijdens een gezamenlijke maaltijd. De broederlijkheid onder de artiesten aan tafel was voor Bem’s Diaouné het beste bewijs dat huidskleur er niet toe doet: “Onder ons bestaat er geen raciale segregatie. Waar je ook vandaan komt, je bloed heeft altijd dezelfde rode kleur. We dromen allemaal van een betere wereld.“ Op Tous des frères hoor je dat in alle mogelijke talen. In de repetitieruimte van Globe Aroma vloeide de tekst snel over in een unieke mix van genres met een aanstekelijk refrein. Producers Michael, Naomi en Laura zorgden ervoor dat die helemaal tot haar recht komt.

“Tous des frères” is het Brussel van morgen waarin iedereen gelijk is. De single is vanaf nu verkrijgbaar als digitale download via de website www.selalbum.be.