ademruimte-event

Sinds het ontstaan van de mensheid, leeft en krijgt de wereld vorm dankzij haar migraties.

In een pluralistische maatschappij kunnen we de verschillende migratiestromen niet vanuit één enkel oogpunt bekijken. Zowel de oorzaken als de gevolgen van deze volksstromen moeten in hun geheel benaderd worden.

Migratie wordt vaak verbonden aan een vlucht, oorlog, armoede maar ze is ook de zoektocht naar een betere wereld, een mengelmoes van visies en culturen, een waaier aan mogelijkheden. Het is ook samen bouwen en verrijken door te delen.

De Veertiendaagse van de Internationale Solidariteit biedt tijd om na te denken, mensen te ontmoeten, vermaak door en voor burgers, op verschillende plekken in Brussel-Stad. Een aanzet om onze wereld beter te begrijpen en op lokaal niveau te handelen.

Met gekruiste blikken, hier en ginder, kijken we naar migraties. Met een serieuze dan weer een ludieke aanpak worden jullie uitgenodigd om in dialoog te gaan met de ander.

Expo Ademruimte

In het kader van de Veertiendaagse zal de expo Ademruimte te bezichtigen zijn in café Via Via. Op 1 oktober is iedereen welkom voor de feestelijke opening met een concert van Keita Takei.

Hoewel het een tentoonstelling is waarbij 17 kunstenaars hun eigen visie en hun eigen werk presenteren, is het de ruimte die hen verbindt. Deze zou gezien kunnen worden als een leegte, de plaats waar geen werk hangt, de tussen ruimte. Maar het is veel meer dan dat. Het is een connectie die de kunstenaars samenbrengt en een dialoog vormt tussen hun werk.

Ademruimte is ook een moment van rust, een moment waarop er niet meer gewerkt wordt, wanneer alles klaar is of wanneer er een pauze genomen wordt in het proces. Het werken stopt hier heel even, het resultaat kan worden waargenomen en bewonderd. Het is het moment waarop men even kan ademhalen.