WhatsApp Image 2023-07-20 at 16.13.04 (1)

Op woensdag 19 juli ontmoetten de kunstenaars die actief zijn in Globe Aroma werkplek Beursschouwburg curator Sofia Dati voor een gesprek over ‘hoe maak je je klaar om je werk te tonen als opkomende kunstenaar’.

We bespraken het belang van communicatie via portfolio’s en nieuwsbrieven, hoe artistieke praktijken zichtbaar te maken door uitnodigingen voor atelierbezoeken en doordachte presentaties van hun werk, hoe een evenwicht te vinden tussen iemands aanwezigheid in kunstinstellingen en commerciële ruimtes om een artistiek CV te verrijken en erkend te worden in het kunstpanorama (van Brussel).

Na het gesprek vergezelden andere Brusselse curatoren en managers van kunstruimtes ons voor een drankje en atelierbezoeken. We zagen deze ‘conversation & apéro’, de eerste van een reeks in de komende maanden, als een gelegenheid om curatoren, managers van kunstruimtes en programmeurs het atelier te laten zien en om een ontspannen context te creëren waarin iedereen – kunstenaars en culturele werkers – informele, zachte connecties kan leggen.