IMG20240215161848
IMG20240215162828
IMG20240215162404

EEN COLLECTIEVE MAPPING VAN ATELIER RUIMTES

Via de artistieke werkplek ondersteunt Globe Aroma kunstenaars door hen een ruimte te bieden om te werken en na te denken. Werken in onze gedeelde studio betekent begrip, compromis, communicatie en collectieve besluitvorming.

Als onderdeel van ons Huis van Collectieve Verbeelding willen we (het team, de gemeenschap en de architecten) deelnemen aan een breed reflectieproces getiteld “SSSSHARING” over onze gedeelde ruimtes om onze verbeelding te vergroten en nieuwe verhalen te creëren.

In onze eerste poging met ons traject “What’s a door” (2023) via ART FOR ALL-project hebben we een methodologie ontwikkeld op basis van observaties en ontmoetingen om de toekomst te stimuleren.

In februari 2024 starten we met een reeks bezoeken aan verschillende artistieke studio’s. Ons doel is om te ontdekken hoe andere meer of minder gedeelde ruimtes werken, en om – met behulp van concrete voorbeelden – onderwerpen als privacy en gemeenschapopslag en archivering, de impact van geluid op werkprocessen, communicatie,  regels,  netwerken, … te bespreken.

Onze tweede halte was LEVEL 5 (Van Overbeke).

Level Five is een kunstenaarscoöperatie in Brussel dat kunstenaars ondersteunt door het aanbieden van kunstenaarsateliers, artistieke ontwikkelingsprogramma’s en zich inzet voor de plek en rol van kunstenaars in Brussel.