facebookbanner_3

70 jaar mensenrechten

De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens bestaat 70 jaar. Na de gruwelen van WOII werd bepaald dat iedereen recht heeft op een leven in waardigheid. In realiteit is dat voor teveel mensen vandaag nog steeds niet het geval. En toch zullen we deze verjaardag vieren. Want “menselijke waardigheid” en “gelijkheid” voor alle mensen zijn basisprincipes die we bij Globe Aroma bijzonder hoog in het vaandel dragen.

Op 13 oktober staat Se La Fet dus in het teken van de Mensenrechten. In de expo ‘Words! Words! Words!’ kijken kunstenaars met verschillende blikken naar de betekenis van de verklaring. In de vooravond zullen ze een unieke performance brengen rond hun eigen werk.

Je kan ook komen kijken naar de performance van Passage. Globe Aroma en Decoratelier/Damaged Goods bouwen al enkele maanden in stilte aan een utopisch park. Het project zal pas in het voorjaar 2019 te zien zijn tijdens Performatik maar de deelnemers laten exclusief voor Se La Fet al een stukje van hun landschap vol verhalen en wormgaten naar onvermoede werelden zien. Op het programma staan natuurlijk ook swingende concerten van Jovita & the Vibes en Octavio Amos & Magic Music. DJ-collectief Bledarte zorgt er met nog meer muziek voor dat het feest naar goede gewoonte tot diep in de nacht zal duren.

expo-workshops-concerts-party-food

16:00 EXPO WORDS! WORDS! WORDS!

met Barry Adama Barry, Talez Bah, Bushra C’toù, Chantal Gyselinx, Diana Kurenai, Ifrah Yusuf, Jiyed Cheikhe, Rose Tsefuh, Shilemeza Prins, Gilles Sow, David Trembla e.a.

16:00 – 19:00 WORKSHOPS

  • Koffietekeningen met Mohamed Elgddal Mohamed
  • Henna met Saida Manai

17:30 APEROCONCERT JOVITA & THE VIBES

18:30 PERFORMANCE PASSAGE

met Decoratelier & Jozef Wouters, Shilemeza Prins, Anne Marie Ange Sibi, Bushra C’toù, Chantal Gyselinx, Yasmina Lina, Al Krizi Ali, Mbarek Wouallaga, Tahar Sadam, Sekou Laumbassa, Zohir Boumelha, Idriss Hassan, Houssem Eddine, Jean Claude Ndayambaje, Camille Thiry e.a.

20:00 TEXT PERFORMANCE WORDS! WORDS! WORDS!

22:00 CONCERT OCTAVIO AMOS & MAGIC MUSIC

23:00 PARTY W/ BLEDARTE

herbeleef één van de vorige edities van Se La Fet.