txt-site

Samen met een groep vrouwen bouwt kunstenares Hana Miletić verhalen op via tekst en textiel. Met ervaringen die verschillende generaties overspannen, weerleggen ze elkaars denken en vullen ze elkaars getuigenissen aan. Enerzijds is een tekst die wordt gelezen een draad met welke hun vele handen verder kunnen rijgen, of een garen dat ze met die tedere handen uit elkaar kunnen rafelen. Anderzijds geeft het werken met textiel hen de tijd en de nodige attentie om na te denken over diens metaforische gevolgen in de samenleving.

Tijdens txt worden kleine, efemere anekdotes, handelingen en praktijken vastgehouden en verzorgd; door ze eerst te vinden, dan te vertalen of te verklaren om ze daarna alsnog onder de aandacht te kunnen brengen. De groep geeft hier een stem aan haar engagement voor maatschappelijke weefsels in de vorm van zorg, verantwoordelijkheid en genegenheid.

De in Kroatië geboren Hana Miletić woont en werkt in Brussel. Ze onderzoekt de overblijfsels en omwentelingen van politieke veranderingen waarbij haar blik focust op de vorming van subjectiviteit, op het niveau van het individu én de gemeenschap. Haar pluriforme praktijk omvat onder meer sculpturen, textiel, performances, drukwerk, workshops en schrijven.