27993604_730243163851741_7172049616076997710_o

Het Brusselse Open Kunstenhuis Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplek waar we nieuwkomers ruimte, tijd en ondersteuning bieden om aan de hand van culturele en artistieke uitwisseling de wereld op zachte wijze te verbeteren.

Het Open Kunstenhuis is een laagdrempelige artistieke vrijplaats waar dialoog, samenwerking, netwerkvorming, creatie en beleving centraal staan. Globe Aroma brengt kunstenaars in contact met het brede Kunstenveld en werkt daarvoor samen met partners als het Kaaitheater, de Beursschouwburg, de AB, het Klein Kasteeltje, Bon en vele anderen.

3 pijlers

1. Open Kunstenhuis

Globe Aroma is een plek waar vluchtelingen, nieuwkomers-kunstenaars, Brussel(aars), en actoren uit het migratie-, inburgering-, en kunstensector elkaar ontmoeten, inspireren en aanzetten tot artistieke creatie.

In het atelier in de Moutstraat kan je doorlopend het werk van de kunstenaars uit het netwerk van Globe Aroma komen bekijken. De lokalen staan ook open voor artistieke projecten van partners en andere organisaties.

2. Participatieve en multidisciplinaire creatieplek

Globe Aroma werkt met professionele kunstenaars in residentie. Zij leggen met een diverse groep deelnemers een artistiek proces af en werken gedurende een langere periode naar een productie toe. Voor deze projecten worden bijzondere methodieken uitgewerkt om de doelgroep optimaal te betrekken bij de artistieke en praktische realisatie. Tijdens deze projecten werken de kunstenaars van Globe Aroma samen met participanten uit de wijk en de rest van Brussel.

3. Knooppunt in de wereld

Met het project Art for All bezoeken we samen met nieuwkomers concerten, dans-, theater- en filmvoorstellingen, expo’s en nog veel meer meer. Onder begeleiding van vrijwillige ambassadeurs brengen we de nieuwkomers die in het Klein Kasteeltje verblijven of via Bon een inburgeringsparcours volgen in contact met het rijke culturele en artistieke aanbod in Brussel en omgeving. Er worden jaarlijks meer dan 90 uitstappen georganiseerd voor groepen en gezinnen.