BEELD copy onbekend

Dit evenement is tot nader orde uitgesteld ten gevolge van de Covid19-epidemie

We gaan dit seizoen een samenwerking aan met performancemaker Ahilan Ratnamohan, die onderzoek doet naar manieren van samenwerken met niet-performers – in het bijzonder met behulp van voetbal en taaltraining.

In september 2020 starten Ahilan en een groep performers een traject waarvan we de richting nu nog niet kennen, aangezien die bepaalt zal worden door de groep (bij het ter perse gaan van deze tekst is de groep nog niet bekend). Wat we wel weten is dat we in december een publiek willen meenemen in waar we op dat moment staan in het proces.

Ahilan zegt: ‘Door de lockdown was het onmogelijk om ons gezamenlijke proces – sowieso al een precair gegeven – in gang te zetten. De ruimte die dit bracht liet ons nadenken over hoe we ons steevast in de institutionalisering van het westerse theater laten dwingen. Hoe kunnen we deze keer een proces presenteren, in plaats van een af eindproduct?’

• Ahilan Ratnamohan is een Australiër van Sri Lankaanse afkomst die naar Europa kwam om een voetbalcarrière uit te bouwen. Toen dat geen succes werd, besloot hij zijn ervaringen in te zetten om theatervoorstellingen te maken.

Met de steun van: Kangouroe-BXL & Kaaitheater